Egy teljesen más világ

Ha kivetítésektől, elvárásoktól, elválasztásoktól, ítélkezéstől és hárítástól mentes életet élsz, megláthatod, ami valóban előtted van és képes leszel bármit megváltoztatni.

Ez egy teljesen más világ.

Amikor kivetítesz és elvárásaid vannak, az azt jelenti, hogy valakiről azt gondolod, hogy ezt és ezt fogja tenni, annak ellenére, hogy lehet, hogy azt sosem fogja megtenni.

Kivetítés lehet például: „Ez a pasi épp nekem való”.

Míg egy elvárás ilyen lenne: „Neki ugyan az a nézőpontja, mint ami nekem róla. Ő is azt gondolja, hogy én neki való vagyok.”

Az ítélkezés egy olyan fix nézőpont vagy meggyőződés, miszerint valaminek vagy valakinek egy adott módon kell lennie vagy cselekednie. Az elkülönülés akkor történik, amikor ítélkezel és elválasztod magad a személytől vagy tárgytól, amit bírálsz, még akkor is, ha az te vagy. A hárításkor elutasítasz valamit.

Amikor kivetítesz vagy elvársz, olyankor bíráskodsz, hárítasz és elválasztod magad bármitől, ami tudatosságra ébreszthetne. Kizárod a tudatosságot.

Igyekszem ezeket elkerülni és inkább megérteni másokat, mintsem hinni róluk valamit. Mindig képes vagyok az adott pillanathoz alkalmazkodni. Nem hiszek annak, amit az emberek mondanak. Tudatában vagyok annak, ami a fejükből jön ki. Csak akkor lepődök meg, amikor azt csinálják, amit mondanak.

A legtöbbünkre számos dolgot kivetítenek már nagyon fiatalon, és ezek a kivetítések és elvárások hatással lehetnek a testünkre és létezésünkre. 2 éves korunk előtt nem feltételezel semmilyen különbséget a szüleid és önmagad közt. Aztán mire felnősz és a szüleid ellen szeretnél lázadni, saját magad ellen is lázadsz, mert ezek a kivetítések és elvárások a részeddé váltak.

Az egyik ilyen ebben a valóságban az az, hogy meg kell házasodnod és 2.5 gyerekednek kell lenned. A dolgokat bizonyos módokon kell csinálnod. De te sosem tudtál így élni, igaz? Mi lenne, ha az alapján akarnál teremteni, amit tudsz, nem pedig az alapján, amit mások projektálnak rád vagy várnak el tőled?

Fel kell hagynod a múltba nézéssel, a kivetítésbe vagy az elvárásaidba való tekintgetéssel. Valami olyat vársz, hogy megjelenjen, ami sosem fog. Tényleg így akarod élni az életed?

Amíg mások kivetítései és elvárásai szerint élsz, addig sosem fogod meglátni a valódi igazságot.

Ha nincs nézőpontod, se kivetítéseid, elvárásaid, elkülönüléseid, bíráskodásaid és hárításaid, akkor mindennel kapcsolatosan tudatos lehetsz, és gyakorlatilag mindent megváltoztathatsz.

Üdv egy teljesen más világban.

Forrás: https://garymdouglas.com/a-whole-different-world/

Fordítás: Takács Anna