Kulcs a jövőnk megteremtéséhez

Mi az érték az életedben? Mit értékelsz a leginkább? A múltat, a jelent, vagy a jövőt? Legtöbben a múltat dicsőítik, és jobban értékelik azt, amilyük most van, mint amit a jövőben létrehozhatnak. De ha nem értékeled eléggé a jövőt, sosem hozhatod létre azt a jövőt, amire a leginkább vágysz.

Íme négy kulcsfontosságú dolog a jövőd megteremtéséhez:

1.     Hála

Hálásnak lenni mindenért és mindenkiért kulcsfontosságú a jövő megteremtésében. Ha nem vagy hálás azért, amid most van, sosem fogsz jövőt teremteni.

Ha hálás vagy, jövőt tudsz teremteni, ha nem vagy hálás, tönkre teszel mindent, kivéve a jelent. A pillanatnak élsz, nem élsz a pillanatnak és a jövőt máris teremted. A pillanatnak élni nagyszerű, de akarnod kell, hogy jövőt teremts. Konzisztensnek kell lenni a jövővel kapcsolatban.

Ha gondolsz hálával a testedre, nem hozol létre egy olyan jövőt sem, melynek része a test. Ez öli meg a bolygónkat is. Az emberek nem hálásak a testükért, így nem tudnak egy olyan testet teremteni, ami hálás. Ki kell ölniük magukból valamit, hogy hálásak tudjanak lenni. Ha hajlandó vagy abba hagyni az ismételgetést, hogy milyen volt a tested régen, és elkezded megteremteni, mi lehetne ma, akkor képes lehetsz elengedni azt, amit már a múlté. Ha csak arra vagy hajlandó figyelni, mi volt régen, akkor elcseszed a saját életed. Nincs múlt. Válaszd a jelent, felejtsd el az akkort.

Ha a a hála az életed része, jövőt teremthetsz. Nem teremthetsz jövőt hála nélkül. Légy hálás mindenért, ami az életed része és kérdezd meg, „Milyen hálám van, amivel megteremtem azt a jövőt, amire vágyom?”.

2.     A lelkesedés még nem teremt jövőt

Sok ember él abban az illúzióban, hogy ha valamiért eléggé lelkesedik, azzal jövőt teremt. Ez igazából egy óriási tévedés. A lelkesedés csak a mát teremti. A lelkesedés mindössze az, amit most csinálsz. Amikor lelkesedsz, az csak egy izgatottság valami iránt, ami most történik veled, mert ez csak valami olyannak a kivetülése, amit a múltban teremtettél. Én mindig megvizsgálom, mit teremtettem a múltban, ahogy azt is, mit teremtek a jövőmbe. Úgy tekintek a múltamra, hogy hálás vagyok azért, amit húsz éve kértem és most bukkan fel az életemben. Húsz évembe telt, hogy megkapjam. Gáz lenne? Nem hinném, hálás vagyok, hogy végre megjelent az életemben. Ez nagyszerű!

3.     A kényelmesre való várakozás csak visszatart

Ha a megfelelő időre vársz, arra, amikor kényelmes lesz, akkor sosem fogod a jövődet megteremteni. Ez a hozzáállás az, ami teljesen elvágja a jövőbeni lehetőségeid. Ha csak azzal foglalkozol, ami kényelmes, akkor igazából nem a jövőd iránt köteleződsz el, hanem a kényelmed iránt. Ami azt jelenti, számodra nincs igazi értéke. Valamiféle kényelmetlen igazságnak tűnik. Senki nem akart Al Gore-ra hallgatni, mégis megteremtette a jövőt.

4.     Akarj változtatni

Az emberek szeretik az azonosságot, a folytonosságot; nem szeretik a változást. A változás az egyetlen dolog, ami képessé tesz téged a jövő teremtésére. Én vagyok a változás, ami a jövőt teremti, mert izgalmasabb számomra a jövő teremtése, mint a pénz teremtése. Nekem a pénz nem annyira érdekes. Máshogy is szerezhetek pénzt. Ha túl akarunk élni, meg kell változtatni azt, ahogy bizonyos dolgokra tekintünk. Ha olyan világot akarunk teremteni, amiben több van, máshogy kell a dolgokra tekintenünk. Amíg ez valóra nem válik, ez a világ el fog pusztulni. Az Access arról szól, hogy megváltoztassa a világot, így az egy jobb hellyé válhat, nem pedig arról, hogy te jól érezd magad.

Lehetséges egy másféle jövő. A kérdés csak az, te azt választod?

Forrás: https://garymdouglas.com/keys-to-creating-a-future/

Fordítás: Takács Anna

Kiemelt cikkek

Kiemelt video

Videó lejátszása

Az EGO útja