Az intimitás 5 eleme

A valódi intimitás az, ahol egységközösségben vagy, egységben vagy – ahol minden létezik, és semmi nem ítéltetik meg.
A valódi intimitás olyan, amit mindenkivel megélhetsz, ha hajlandó vagy erre.
A valódi intimitáshoz nem szükséges a szex.
Egyetlen személy van, aki mindent meg tud változtatni itt. TE. Ha hajlandó vagy intimitásban lenni magaddal, ez megadja a választást arra, hogy bárki mással is megéld, ahogy neked működik, ahogy csak szeretnéd.
A valódi intimitásnak öt eleme van: tisztelet, bizalom, megengedés, sebezhetőség és a hála

1/ TISZTELET

Ez azt jelenti, hogy tiszteletben tartod magad, a partneredet és bárkit, akivel kapcsolatban vagy. Tisztelni annyit jelent, hogy tekintetbe venni. Mindenképpen. Mindig.

A témához kapcsolódó kérdések lehetnek:
Igazság, ezzel tiszteletben tartom magam?
Igazság, ezzel tiszteletben tartom a partneremet?”

2/ BIZALOM

Ha abban bízol, hogy valaki meg fog változni, akkor készülsz a bukásra. Ez a vak hit és ez nem működik.

Abban kell megbíznod, hogy a másik személy pontosan olyan, mint amilyen abban a pillanatban volt, amikor találkoztál vele.

A bizalom a másik oldala, a bizalom saját magadban. Ahhoz, hogy megbízz saját magadban, hajlandónak kell lenni tudni, hogy tudsz, és tudni, hogy mindig a legjobbat választod saját magadnak. <3 <3<3

3/ MEGENGEDÉS

A megengedés az, ahol bármi, amit te választasz, vagy a másik személy választ, pusztán egy érdekes nézőpont.

Abban a percben, hogy ítélkezésbe mégy, nem vagy megengedésben, és kikerülsz az intimitásból is. Vagy intimitásban vagy, vagy ítélkezel. A te választásod.

Mi van, ha az összes nézőpontod lehet pusztán egy érdekes nézőpont?
Több könnyedséged lehetne neked és a partnerednek? Nagyobb szabadságotok? Kevesebb ítélet? Valójában, ez az egyik kulcs ahhoz, hogy eltöröld az ítélkezést az életedben, és túl tudj jutni rajta.

4/ SEBEZHETŐSÉG

Sebezhetőnek lenni olyan, mint egy nyílt seb. Ez van olyankor, amikor nincsenek fenn a falaid senkivel és semmivel szemben, beleértve magadat is, és nem kell bizonyítani semmit senkinek. Csak ott vagy, önmagadként.

Ebben a valóságban azt mondják neked, hogy a sebezhetőség rossz, úgyhogy falakat húzol magad köré, hogy nem sérülj. Ha egyszer elég falat húzol, ki az, aki csapdába esik mögötte?

TE

Ha tényleg hajlandó vagy jelen lenni valakivel falak nélkül, ez egy teljesen más lehetőséget teremt. Lágyságot teremt benned, mindennek a befogadását, és őket is erre a lehetőségre invitálja.

Hány falat emeltél, hogy ne legyél sebezhető többé?
Minden, ami nem engedi, hogy megéld a valódi sebezhetőségben rejlő igazi potenciált, hajlandó vagy-e elpusztítani és nem teremtetté tenni? POD, POC.

5/ HÁLA

Gondolj valakire, akit szeretsz. Vedd ezt az energiát egy pillanatra. Most pedig, ehelyett, próbálj meg hálás lenni érte. Most könnyebb?

Miért? Mert ha hálás vagy, nem tudsz ítélkezni.

Viszont a szeretetet tudod érezni akkor is, amikor ítélkezel. Ítélkezel, hogy meglásd, mennyire szeretsz valakit, vagy hogy ő mennyire szeret téged, vagy nem szeret téged, és hogy megérdemled-e, vagy sem……….. Mindketten falakat építetek az ítéletekből magatok köré, és nem tudtok közelebb jutni egymáshoz, csak annyira, amennyire a falak engedik.

Mindent, amit azért tettél, hogy ítéletekből emelj falakat magad köré, ami visszatart a totális törődéstől, hálától és befogadástól, elpusztítanád és nem teremtetté tennéd?

HA MEGLENNE EZ AZ ÖT ELEM AZ ÖSSZES KAPCSOLATODBAN EZ LEHETŐSÉGEKET NYITNA SZÁMODRA? EZ AZ, AMIT KÍVÁNSZ MAGADNAK?

/Önmagadként létezés munkafüzet/

Kiemelt cikkek

Kiemelt video

Videó lejátszása

Az EGO útja